Уникално „Порше“ за 1 млн. лв. продават в Кюстендил

„Порше“ за 1 млн. лева успя да впечатли любителите на високите скорости и скъпите автомобили. Обявата се разпространява в социалните мрежи от кюстендилци, които са истински шашнати от модела на автомобила и, естествено, от високата цена.

„Мoдeлът 911 GT2 RS e нaй-брутaлнoтo 911 нa вcички врeмeнa. Тo e прoизвeдeнo в лимитирaнa ceрия oт 1000 eкзeмплярa, a eдин от тях се продава в автокъща в Кюстендил“, коментираха гордо местни жители. Колата е произведена през 2019 г., cнaбдeна е c турбoдвигaтeл, PDK трaнcмиcия и рaзпoлaгa c чудoвищнитe 700 кoнcки cили, кaтo тeглoтo нa тaзи кoлa e cвaлeнo пoд 1500 килoгрaмa.

Eкзeмплярът ce прoдaвa в Бългaрия, по-точно от автокъща в Кюстендил, и e рeгиcтрирaн у нac. От годината на производство до този момент е навъртяла едва 250 километра, посочват още в обявата на един от най-големите сайтове за продажба на автомобили.

„Доколкото знаем, собственикът на тази автокъща си пада по такива скъпарски автомобили, дори и тази за кратко я караше из кюстендилските улици. Няма какво да кажем, освен че ни събираше очите като на малки деца. Наистина това е най-скъпата обява на автомобил в цялата страна“, коментираха автотърговци.

Самата обява на търговеца е видяна 139 471, при това само месец след публикуването й, което само по себе си говори, че интерес към автомобила има, но с оглед на цената малцина са тези, които биха си позволили подобен лукс.

Сред другите скъпарски возила, които се предлагат за продажба в Кюстендил, е още едно „Порше“ с кюстендилска регистрация, чиято „скромна“ цена е 650 000 лв. Porsche 991 GT 3 RS отново предизвика интереса на кюстендилци, като возилото е обявено за продан от същата автокъща в областния град. Двете коли, които са едни от най-скъпите в България, са изложени за продан в бившето КЗК в Кюстендил, където търговецът е снабдил обекта с множество охранителни мерки с цел да избегне посегателства.

„Вероятно тези коли са застраховани, защото представете си някой добре изпечен крадец да ги задигне, това ще бъде огромна щета за търговеца. Това са коли, за които просто можем да мечтаем или да се снимаме до тях“, обяснява и 39-годишният Димитър Атанасов. Впечатление прави и фактът, че двата автомобила са с кюстендилска регистрация, номерата са сходни и неслучайни – 7700 и 6600.

Автокъщи никнат като гъби

През последните месеци въпреки пандемията продължава да се увеличава броят на автокъщите в района на главен път Е-79 край Дупница. Разрастване в бизнеса с автомобили има и в Кюстендил, където почти всяко празно пространство е заето. Бизнесът с коли втора ръка в последните месеци сериозно се раздвижва, а според търговците това се дължи на засиленото търсене. Със сигурност обаче цените на колите втора ръка в града на барикадите са в пъти по-ниски.

Автотърговците казват, че най-търсени при тях са автомобил от 4 до 7 хил. лв., като малцина си позволяват по-скъпарски джипове и коли. „За никого не е тайна, че Дупница се слави с огромния брой автокъщи. Причината е, че във всяко семейство има по един-двама души, които живеят в Италия. Именно и поради тази причина търговията не е стихвала, а напротив, върви с пълна пара. При нас са идвали хора от цяла България, които обикновено си тръгват с коли“, коментират местни жители.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share