Удрят ятак на Арабаджиеви с 1,5 милиона лева, три имота и кола

Удрят ятак на Арабаджиеви с 1,5 милиона лева, три имота и кола

Помагач на Вълчо и Маринела Арабаджиеви го загази здраво. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ прие решения за внасяне на искове обща стойност 3 102 381,76 лв.

В Окръжен съд – Пловдив от хората на Сотир Цацаров ще бъде предявен иск срещу Елена Маркова в размер на 1 551 608,61 лв., като се претендира още отнемане на три недвижими имота и лек автомобил.

Дамата е обвинена от прокуратурата за това, че за периода от началото на 2017 г. до 31.08.2018 г., като участник в организирана престъпна група, е оказала логистична подкрепа /осигуряване на банкова касета, транспорт и охрана на парични средства/ на Вълчо Арабаджиев и Маринела Арабаджиева.

Елена Маркова е знаела, че средствата са придобити от данъчни престъпления във връзка с дейността на „Захарен комбинат Пловдив“ АД и „Виктория Груп Корпорейшън“ АД, твърди обвинението

Две искови молби се внасят в Софийски градски съд. Едната е срещу Валентин Цолов в размер на 1 354 879,19 лв. Той е обвинен в това, че като подбудител и помагач, умишлено е склонил друго лице да изтегли противозаконно значителна парична сума чрез неистинско пълномощно, с намерение да я присвои.

Иск за 195 893.96 лв. се предявява и срещу Георги Георгиев, обвинен в участие в организирана престъпна група за разпространение на амфетамини на територията на гр. София.