Убитата актриса Виолета Донева се оказа много богата

Обичаната българска актриса Виолета Донева бе убита преди няколко дни, а основният заподозрян е внучката ѝ Ивет. Според непотвърдени източници от разследването – защото отказала да ѝ даде пари за дрога. Ивет беше обявена за национално издирване, а при ареста ѝ в нея е намерено джобно ножче, което е дадено за експертиза.

Тя обаче е пусната без мярка след изтичането на 24-часовия арест. Ще ѝ бъде повдигнато обвинение, ако се намерят доказателства, че тя е убила баба си.

Работи се и по други линии – например някой да е направил опит, за да сложи ръка върху спестяванията ѝ. Според запознати Виолета е била доста богата и сега ще остави голямо наследство, заради което се очаква да избухне и сериозна война във фамилията.

Агент Зоя

Година преди смъртта си звездата от култовите ленти „Обич“ с Невена Коканова и Стефан Данаилов, „Двама под небето“ с Апостол Карамитев и други, е попълнила банковата си сметка със 191 167 лв. За толкова тя е продала свой имот в морската столица Варна, става ясно от справка в имотния регистър.

Сделката е била през юни 2021 г., три месеца преди да отпразнува 80-годишния си юбилей. Купувач е учителка по английски в Първа езикова гимназия. Жилището от 87 кв.м се намира на четвъртия етаж в офис сграда с пиано бар, уточнява „Телеграф“ .

Тя го е закупила през август 2009 г. от варненска банкерка, която няколко години по-късно Комисията по досиетата разкрива, че е работила в 4-то управление на Държавна сигурност като Агент Зоя.

Брачен договор

През май 2013 г. Виолета Донева сключва брачен договор с ученическата си любов – баскетболиста Атанас Грънчаров, за когото се омъжва след развода с режисьора на „Хан Аспарух“ и „Време разделно“ Людмил Стайков. Вторият ѝ съпруг е вписан като титуляр с право на ползване, а две лета по-късно добавят анекс, в който тя го включва в документите и на още един имот в местността Траката във Варна.

Става дума за апартамент на втория етаж от 85 кв.м с избено помещение и паркомясто в двора на кооперацията. Те са закупени от английски гражданин през юни 2009 г. В брачния договор с Грънчаров като ползвател е вписан и апартаментът, в който актрисата бе намерена душена и с прободни рани.

Според съседи бившият спортист е починал през лятото, а проверка показа, че здравните му права са прекратени на 25 август 2022 г. Освен фаталното жилище, в София звездата е притежавала и еднофамилна двуетажна жилищна сграда, която е продала през февруари 2009 г.

Виолета Донева е родена на 7 септември 1941 г. в Петрич. В местностите Амушева лъка и Омондрос-Неволица тя е имала наследствени земи, които е продала през юни 2019 г. на фирма, развиваща кожухарска дейност – едната нива е била от 3 декара, а другата 950 кв.м.

За да стане сделката, преди това тя си е извадила констативен акт, издаден по документи. През есента на същата 2019 г. актрисата се е разпоредила и с имотите си в Пловдив.

Тя е имала дял в поземлен имот, оставен от баща ѝ – капитан Павел Джингаров, разстрелян през 1945 г. след присъда от така наречения Народен съд.

Купувач е бизнесмен, който върху мястото е построил един от луксозните спа комплекси в района.

Наследствен имот звездата е имала и в село Луково, община Своге, дарен ѝ от баба Цветанка през 1997 г.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share