Тълпи от туристи заливат Тайланд заради „Белият лотос“

В момента туристическата индустрия почти навсякъде по света е в разцвет – очевидно хората гледат да наваксат пропуснатите ваканции по време на пандемията. Раждат се и нови тенденции в пътуванията, например set-jetting – ваканция на места, където са снимани известни филми.

Един от пресните примери за последното е „Белият лотос“. Първият сезон на сериала на Мах беше сниман на Хавай, а вторият – в Сицилия. „Все още не може да намерите места във Four Seasons в Таормина – напълно резервиран е“, коментира Мисти Белс от туристическата компания Virtuoso.

Третият сезон току-що приключи снимките си на Тайланд, като страната вече отбелязва 23% повече туристи тази година в сравнение с предишната. Според някои местни туроператори причината е именно новината, че новите епизоди на „Белият лотос“ се снимат тук.

Туристите изрично са показали предпочитанията си към два от луксозните хотели, за които се знаеше, че ще са сцена за снимките на новия сезон – Four Seasons в Кох Самуи, където вила с гледка към океана струва 1700 долара на вечер, и Anantara Mai Khao, където вила край басейна е на по-ниска цена – 400 долара на вечер.

„Явно „Белият лотос“ 3 ще ни даде възможност да стигнем до глобална аудитория“, коментира Чомпу Марусачот, директор на нюйоркския офис на Туристическата служба на Тайланд. За момента страната се радва на 37 % ръст в туризма за 2024 г., съобщават още Bangkok Post.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share