Туристите в Копривщица изяли тон сладко от люти чушки

Ангел Ангелов, собственик на Юнашкия тиган свари 1 тон сладко от люти чушки в средата на септември. Въпреки огромното количество, бурканчетата вече се на привършване. Ще трябва да повторим експеримента, казва той пред „Телеграф“.

Сладкото е направено от червени люти чушки сорт рибка и шипка, а за да се обере лютивината той и съпругата му са сложили червена капия и мъничко захар. Ефектът върху гостите на Къщата за хляба, където двамата правят демонстрации с храните в различни епохи е бил повече от изненадващ. Имаше хора, и мъже и жени, които лапат лютото с лъжица и никакъв хляб, обясни домакинът, който също обича люто.

Заради Ковид епидемията семейството не можа да участва в много международни изложения на храни, които тази година бяха отложени. Затова Ачо Юнашкият тиган решил да експериментира на местна почва. В края на май и началото на юни, той купил няколко тона роза Дамасцена и сварил от нея сладко. А с останалото ракия. Подобна ракия е предлагал на международно изложение в Париж, Там най- големите и фенки са били дами от Бразилия.

Каменна плоча – поредният експеримент, който артистът, готвач провежда е да пече месо върху плоча. В момента той е обявил нещо като конкурс на фейсбук профила си за доставка на каменна плоча, от естествен произход, която да не се чупи от пламъците.