„Тука има-тука нема депутатът“ Калин Вельов с неграмотно писмо, не го бил писал той

Виртуозът на тъпана Калин Вельов, който след доста перипетии и 4 пъти клетви най-сетне стана депутат от ГЕРБ, лъсна зад неграмотно писмо, написано от името на парламентарната комисия по култура и медии.

Отчайващият текст се появи във фейсбук. Златина Караенева от Кукления театър в Стара Загора е изброила 10 правописни, пунктуационни и стилистични грешки в краткия текст, с който служител в комисията, от името на депутата-музикант Калин Вельов, кани шефовете на културните институции в Стара Загора на среща на 6 октомври.

В поканата се мъдри и загадъчното съждение “ …сме поставени да преодоляваме трудности, ставащи все по-ненужно непосилни за преодоляване“. Председател на комисията е Вежди Рашидов, бивш министър на културата.

Калин Вельов публикува официално опровержение на новината, която по-рано днес разсмя фейсбук – че стои зад пълно с грешки писмо, изпратено от Комисията по култура и медии.

Резилът бе публикуван първо от в. „Сега”, затова и опровержението е адресирано до колегите от вестника.

Ето какво пише Калин Вельов:

Уважаеми журналисти от в. „Сега“,

Днес прочетох статия във Вашия вестник със заглавие „Неграмотно писмо на Комисията по култура в НС се появи във фейсбук“.

Длъжен съм да напиша опровержение на това Ваше некоректно твърдение, което бих могъл директно да определя като фалшива новина.

Писмото, което цитирате и аз с учудване прочетох, наистина е изпълнено с множество грешки и неточности.

Публикуваното писмо не е написано от мен – Калин Вельов, още по-малко от името на Комисията по култура и медии или от неин служител. Бих искал също да отбележа, че никога не бих си позволил да намеся или подпиша колегите от Комисията по култура и медии в инициатива, която е лично моя и не е потвърдена официално от комисията.

Съобщенията относно срещите, които организирам с гилдията на културата в основните градове на България и са написани от мое име, може да проследите и прочетете на страницате ми в социалните мрежи и те са само и единствено в лично качество.

Вероятно писмото, което цитирате, има автор и е подписано от него или от името на областна структура или институт и е коректно да цитирате истината, а не да намесвате несправедливо и тенденциозно Комисията по култура и медии или мен като автор на текста!

Считам, че в сериозната журналистика е редно информацията да бъде проверявана.

С уважение, Калин Вельов

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share