Трънско село бедства 15 дни без вода, хората са отчаяни: На ръба сме!

Вече 15-и ден, откакто над 50-те жители на трънското село Ерул са без вода. Аварията в помпата на водоизточник, който захранва селото, е причинена от прекъснат електрически кабел с дължина около километър и половина. В момента хората на селото са на ръба на оцеляването.

На възрастните жители от различните махали се налага да извървяват разстояние по един-два километра до чешма, от която да си наливат питейна вода. В последните дни това е на практика невъзможно за тях, тъй като пътят на селото е сериозно обледен след застудявнето – оставен е неизчистен и неопесъчен.

Черният път, който е единственият достъп на селото до общинския град Трън, пък е непроходим поради изравяне и селото е буквално блокирано и от двете си страни за достъп от хора, които да докарат вода за бедстващите. Липсата на вода нанася поражения и на двете ферми, намиращи се в Ерул, които са спрели производството си и изхвърлят добитото мляко.

„Хората в селото са на възраст над 65 години, а сега е страшен студ, сутринта беше минус 14 градуса. Има и сняг, а пътищата са заледени и жителите трудно стигат до природните водоизточници“, обясни наместникът на с. Ерул Васил Симов.

Местните наливали вода от селски чешми и кладенци. На една от махалите Симов лично карал вода с туби от дома си.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share