Тръмп похарчил почти 5 милиона долара за съдебни такси през март

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който отново се бори за най-високия държавен пост, е похарчил 4,9 милиона долара за адвокатски хонорари през март и сега може да няма достатъчно пари, за да плати на адвокати, съобщи Bloomberg, като се позовава на финансовите отчети на предизборната кампания на Тръмп.

Отбелязва се, че в сметките, които бившият американски лидер използва за плащане на адвокати, остават 6,8 милиона долара, което може да принуди Тръмп да търси нови източници на финансиране. Засега той плаща адвокатските си такси благодарение на комитета за политически действия Save America, който може да приема дарения от дарители. От януари 2023 г. Save America е похарчила повече от 62 милиона долара за съдебни такси.

Националният комитет на Републиканската партия вече е отказал да плати съдебните разноски на Тръмп, допълва изданието. Бившият глава на Съединените щати може да се опита да събере повече пари от своите дарители или да използва собственото си състояние, добавя Bloomberg.

Тръмп е замесен в няколко случая, включително щурма на Капитолия, притежание на секретни документи и фалшифициране на финансови документи.

През януари тази година съдебен състав в Ню Йорк върна присъда, според която Тръмп трябва да плати 83,3 милиона долара на писателката Елизабет Джийн Карол, която обвини бившия американски лидер в тормоз и клевета. През февруари съдът призна Тръмп за виновен в измама при оценката на активите на Trump Organization и го нареди да плати около 454 милиона долара, включително лихвите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share