Тръмп поздрави свои симпатизанти от кола пред болницата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна за кратко военната болница „Уолтър Рийд“ в предградие на Вашингтон, където от петък вечер се лекува от COVID-19, предадe Ройтерс.

Тръмп беше с маска в кола, в която се намираха най-малко още двама души също с маски. През стъклата на возилото си, той помаха на свои симпатизанти, събрали се близо сградата на болницата. След това той се върна в лечебното заведение.

Малко преди това в кратко видеопослание в Туитър Тръмп заяви, че е научил много за Ковид. Той допълни, че го е научил, след като лично го е преживял и каза, че това е училището на живота. Във видеото Тръмп обеща кратко излизане от болницата, за да направи изненада на „великолепните патриоти“, които са се събрали на улицата. Той им обеща неочаквана визита, а после дойде и краткото му излизане от болницата с кола.

В същото време кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън даде пореден отрицателен тест за коронавируса.

Това е трети тест, на който той се подлага от петък насам, след като стана ясно, че президентът Доналд Тръмп с когото бяха на диспути в Кливланд, е заразен.