Тръмп отсече: В Америка няма свобода на пресата

Тръмп отсече: В Америка няма свобода на пресата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отсече, че в Америка няма свобода на пресата, предава ТАСС.

„В САЩ няма свобода на пресата, у нас се премълчава за събития или се публикуват откровено фалшиви новини. През последните две седмици разбрахме толкова много за това, колко са корумпирани нашите медии, а сега и големите технологични компании – може би дори повече.

Трябва да се отмени раздел 230 (от закона за етиката в сферата на комуникациите!“ – написа американският лидер. Раздел 230 защитава интернет компаниите от съдебни искове за публикуване, изтриване или друго модериране на контент на ползвателите, предава „Фокус“.

Тръмп многократно е обвинявал либералните американски медии, че се опитват да прикрият корумпираните действия на семейството на своя съперник на предстоящите президентски избори, демократът Джо Байдън. Според Тръмп медиите в САЩ прекалено активно отразяват ситуацията с коронавируса в страната, като обръщат много по-малко внимание на други събития.

Говорим по-специално за електронната кореспонденция на сина на Байдън, Хънтър, от която следва, че той е уредил представител на украинската енергийна компания Burisma Holdings, в борда на която той беше член, да се срещне с баща си, докато последният беше вицепрезидент САЩ. Кореспонденцията е публикувана от New York Post, но другите медии, според американския лидер, не обръщат достатъчно внимание на тази тема.