Тръмп е оставил писмо до Байдън в Овалния кабинет! Гледайте церемонията на живо

Тръмп е оставил писмо до Байдън в Овалния кабинет! Гледайте церемонията на живо

Погледите на света са отправени към столицата на САЩ през следващите няколко часа. Точно в 11:30 местно време (18:30 българско) ще започне официалната церемония по встъпването в длъжност на новия американски президент Джо Байдън. Заедно с него клетва ще положи и първата жена вицепрезидент в историята – Камала Харис.

В Капитолия вече пристигат официалните лица. Медиите зад океана предават, че двама от бившите президенти на страната – Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън вече са във Вашингтон, заедно с половинките си. Единственият представител на действащия кабинет е вицепрезидентът Майк Пенс. Очаква се на церемонията да присъстват и лидерите в Сената и на двете партии, както много други политици и гости.

Джо Байдън вече отправи първото си послания, минути след като предшественикът му Тръмп напусна белия дом. В „Туитър“ бъдещият президент написа „Днес е зората на новия ден в Америка“. Обама също поздрави своя добър приятел в социалните мрежи. Мнозина смятат, че успехът на Байдън на изборите до голяма част се дължи и на близките му отношения с бившия президент.

В церемонията ще вземат участие звезди, като Лейди Гага и Дженифър Лопез, които по време на цялата кампания бяха плътно зад новия първи мъж на Америка. Голямата изненада за мнозина е писмото, което Тръмп е оставил за своя наследник в бюрото в Овалния кабинет. Мнозина очакваха, че републиканецът няма да спази и тази традиция, след като избра да не посети церемонията в Капитолия днес.