Трима от четирима БГ шофьори спипани в нарушение

Над един милион и петстотин хиляди са водачите в страната, които са хванати в нарушение за 11 месеца на годината, съобщава БНР. Според статистиката у нас има малко над 2 милиона правоспособни водачи. Това означава, че трима от четирима шофьори са хванати в крачка от органите на МВР.

Децата и възрастните хора остават сред уязвимите групи при инциденти на пътя. Най-много съставени фишове до края на ноември тази година са електронните. Те са близо 900 хиляди, обясни Мария Ботева от „Пътна полиция“.

„Има съставени над 622 хиляди фиша. Електронните фишове за нарушаване на скоростните режими надхвърлят над 893 хиляди“. Не са малко и съставените актове на водачи, нарушители у нас, обясняват още от МВР – актовете надхвърлят 233 хиляди. От „Пътна полиция“ допълниха, че и тази година очакват изключително интензивен трафик по Коледа и Нова година.

„Безспорно се очаква движение. Няма причина, която да спре хората да празнуват, макар и в по-тесен семеен кръг, в по-тесен приятелски кръг. Очаква се, разбира се, интензивност на пътните потоци“, каза Мария Ботева.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share