Треньорът на боксьорите: Готови сме за спечелване на олимпийски квоти

Старши треньорът на българския национален отбор по бокс Жоел Арате изрази задоволство от подготовката на родните състезатели преди международния турнир “Странджа”. Надпреварата ще се проведе от 22 до 27 февруари в София.

“Подготовката след пандемията е много активна. Успяхме да отстраним техническите грешки, които ни бяха останали. Готови сме за турнира “Странджа”, който ще бъде първи тест за ниво. Като водещи фигури на този етап са Даниел Асенов и Радослав Панталеев. Имаме и двама кубински спортисти, които ни поддържат по време на тренировките. Готови сме за спечелване на олимпийски квоти”, сподели Арате на пресконференция в Пресклуб “България”.

За подготовката на дамския тим говори и старши треньорът Ангел Ангелов: „Подготовката на жените започна на 14 януари и, макар и кратка, аз съм сигурен, че ще бъде ползотворна. Имахме една седмица с французойки, на този етап от подготовката съм много доволен. От два дни тренираме със състезателки от Бразилия, Мароко, Гърция – техническата ни подготовка ще бъде на ниво. Момичетата са мотивирани и работят с целта участие и дай Боже, медали от олимпиадата“.

Общо 306 състезатели – от Узбекистан, Америка, Русия, Бразилия и други, се очакват на „Странджа“. При жените няма категория без световна шампионка, а при мъжете ще участват и олимпийски медалисти.

„Турнирът ще се проведе в зала „София“, всички противоепидемични мерки трябва да бъдат спазвани. Публика няма да има, ще е много строг достъпът, само участниците ще бъдат допускани. Всички участници са задължително с PCR тестове. Не бихме допуснали никакви необмислени действия“, обяви президентът на федерацията Красимир Инински.

Той даде дума, че ще направи всичко възможно България да бъде домакин на световно първенство по бокс. „Обещавам, че ще направя всичко възможно да направим световно първенство. То е свързано с голямо финансиране, както знаете, но всичко е свързано с работа и желание за работа – това ще бъде от ключово значение за организирането на един такъв голям форум“, завърши Инински.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share