Трансферът на Али Соу се провали в последната минута

Трансферът на нападателя на ЦСКА-София Али Соу във френския Дижон се провали в последната минута и футболистът остава на „Българска армия“. Информацията беше разпространена от самия играч в социалните мрежи, а повече подробности дава сайтът le10sport.com.

Според публикацията на le10sport.com причината е технически проблем в информационната система, която не е позволила на френския клуб да регистрира сделката навреме. Трансферният прозорец във Франция затвори в 23,59 часа на 5 октомври, а според публикация на журналиста Алексис Бернар от Дижон са успяли да регистрират трансфера на 00,04 часа на 6 октомври, което означава, че сделката е анулирана.

Двата клуба бяха уточнили всички параметри – 3,5 милиона евро плюс още един под формата на бонуси за представянето на 26-годишния голмайстор, но съдбата на трнсфера е зависела от волята на местните власти. От Дижон се надяваха те да проявят разбиране и да признаят сделката, но това явно не се е случило.

Самият Али Соу първо качи кадър от подписването на договор с Дижон, но след това премахна снимката и качи нова с екипа на ЦСКА-София.

„Имах оферти от редица европейски клубове, включително Дижон, но реших да остана в ЦСКА. Сърцето ми е червено и ЦСКА е моето семейство“, написа нападателят.