Трагедия преди Коледа! Пожар изпепели дома на семейство от пазарджишко село

Трагедия преди Коледа! Пожар изпепели дома на семейство от пазарджишко село

Семейство от пазарджишкото село Капитан Димитриево остана без дом в навечерието на Коледа. От местното кметство призовават всеки, който желае, да помогне на бедстващите.

Броени дни преди Коледа семейство Георгиеви от село Капитан Димитриево остава без дом, след като пожар изпепелява къщата им.

„95% всичко изгоря! Спестявания вътре, дрехи… всичко! Ние бяхме на работа. Като се прибрахме – ето така, както сме, така останахме“, споделят Илиян Георгиев и съпругата му Недялка.

Съседи спасяват 79-годишния баща на Илиян Георгиев, докато синът е в командировка в Банско.

Нещастието се случва непосредствено след тежко COVID боледуване, при което Илиян Георгиев е в болница на командно дишане. В петък е бил първият му работен ден. Тогава се подпалва и къщата.

Хората от Капитан Димитриево дружно се опитват да помогнат на бедстващите, като разчистват безвъзмездно изпепелените останки, но средствата за нов покрив не достигат.

Кметът на селото Владимир Петров призовава: „Апелът ми е такъв – който може да помогне с някакви средства, макар и минимални.“ За начало минимум 20 хиляди лева са необходими за покрив на къщата, посочва Би Ти Ви.

Потърпевшите засега живеят при близки. Останали са само с дрехите на гърба им.