Трагедия! Автомобил смаза пешеходец на магистрала „Тракия“

Пешеходец е загинал на магистрала „Тракия“, след като е бил пометен от автомобил рано тази сутрин. Сигнал за инцидента е получен малко преди 6.30 часа на телефон 112. По първоначални данни при 165 км в посока София, разклона за село Оризово на магистралата тежко е пострадал пешеходец, съобщиха от МВР.

Незабавно към мястото на инцидента са насочени екипи на полицията и Спешна помощ, които са установили смъртта на пресичащия. На мястото на произшествието се извършва оглед, изясняват се всички факти и обстоятелства довели до тежкия инцидент. Другото платно на магистралата е затворено за ремонт. Това са причините движението по АМ „Тракия“ при 165 км да е временно ограничено и в двете посоки.

Създадена е организация за обходен маршрут по път II-66 от пътен възел при Оризово и Плодовитово, по път I-8 Поповица – Пловдив до пътен възел „Пловдив – Изток“ и обратно, допълниха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Екипи на „Пътна полиция“ са на място и регулират трафика. Апелът за водачите е да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция.

Движението се осъществява по обходен маршрут за автомобили до 12 тона от пътен възел „Плодовитово“ на АМ „Тракия“по път II-66 Чирпан-Поповица, по път I-8 Поповица – Пловдив до пътен възел „Пловдив – Изток“ на АМ „Тракия“ и обратно.

Тежкотоварните автомобили над 12 тона се отбиват по обходен маршрут от пътен възел „Плодовитово“ на АМ „Тракия“ през Оризово към Белозем, след което се включват в АМ „Тракия“ и обратно.