Трагедията с Людмил: Близките му на протест пред парламента и Министерския съвет

Близки и познати на семейството на загиналото от токов удар 16-годишно момче се събраха на протест в центъра на столицата, за да потърсят справедливост и наказание за виновните за неговата смърт, предаде БГНЕС.

Те дойдоха пред Министерски съвет и сградата на Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, а те да понесат своите наказание след справедлив съдебен процес.

„Кой уби Людмил? Искаме справедливост!“, гласяха надписите на плакатите на протестиращите, а скандиранията им за наказание на виновниците прераснаха в искания за оставки.

„Ще помоля всички да дойдат и да ни подкрепят, защото и те имат деца. Не го пожелавам на никого, голяма болка е в сърцето на една майка и един баща. Елате да се подкрепим‘, призова бащата на загиналото дете.

Протестиращите се оплакаха, че след изваденото разрешение за демонстрацията са получили заплахи от полицай, за да не участват в нея. Това твърди и Ани Методиева, която дори посочи конкретен униформен служител на реда, част от охраната на протеста. Той и колегите му обаче запазиха пълно мълчание.

По-рано първият подал оставка за трагедията архитекта на район „Триадица“ Иван Шишков коментира, че собственика на павилиона, захранван от незаконни кабел, за който се предполага, че е убил Людмил, не е случаен.

Previous post Българин се биел за джихадистите в Сирия, под стража е
Next post Цветанов: Ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент