Тотомилионерът от Пловдив научил от вестник за печалбата

Пловдивчанинът, който удари най-голямата единична печалба в 64-годишната история на държавното тото, вече си харчи парите. „Става въпрос за млад мъж, който дойде в сряда с печелившия фиш в нашата централа“, съобщава пред „Марица“ Красимира Пейчева, шеф на маркетинга в “Български спортен тотализатор”.

Късметлията спечели големия джакпот от 8 431 135 лв. от играта „6 от 49“ на Тото 2 в тиража от 7 февруари. Комбинацията, която го направи милионер е от числата 5, 9, 16, 25, 30, 31. Той пуснал фиша за 5,60 лв. в частен пункт до входа на „Билла“ на бул. „6 септември“ под тепетата.

Най-куриозното е, че младежът прочел във вестник, че някой от Пловдив е ударил голямата печалба и едва тогава решил да си провери фиша, разказа още Красимира Пейчева.

Новоизлюпеният милионер е получил като първи транш 200 хиляди лева, които вече харчи. Останалата част от огромната му печалба ще бъде изплащана в продължение на 14 години, като всеки месец той ще получава по 50 000 лева.

„Парите са гарантирани в банкова сметка. Пожелавам на всички пловдивчани да играят и да печелят като него“, заяви още Красимира Пейчева.

Късметлията стана 113-ият тотомилионер, но ще прибере най-голямата сума в историята. Предишната такава бе в размер на 7 940 616,60 лв. Тя бе спечелена от жител на град Съединение, Пловдивско през 2017 г., а тогава човекът бе играл с фиш за 4,40 лв.

Previous post ЧЕЗ: Защо Столичната община не нареди да спрем тока към павилиона, щом е незаконен?
Next post Погребаха Людмил! „Факултета“ поиска оставката на Фандъкова, спряха влака за Перник