Топ 6 на градовете, в които туристите се губят най-лесно

Топ 6 на градовете, в които туристите се губят най-лесно

Оставете картата и се завъртете със затворени очи три пъти. Време е да се изгубите.

Да загубят представа къде се намират в непознат град е начинът за някои пътешественици да открият неговите тайни, да усетят истинския му дух и да се запознаят с местните хора.

Разбира се, има добро изгубване и лошо изгубване. Най-добре е това да се прави умишлено, да имате достатъчно свободно време и сигурен начин да се „намерите“ отново.

Някои градове са просто идеални за такъв тип приключение. Вижте шест такива града и шест начина да се ориентирате и да се намерите.

Венеция

Този северен италиански град може наистина да ви завърти главата. Първо ви се струва като една безкрайна плетеница от еднакви канали и мостове. След това той се извива под странни ъгли и улици без изход. И през цялото време умът ви се разсейва от красотата, която сякаш е излязла от някой филм.

Наистина, да се изгубите във Венеция си струва. Шумът от тълпите туристи утихва около слънчевите дворове на къщите и под звука от крилете на гълъбите.

Как да се намерите: Търсете табели и стрелки, издраскани по стените. Можете да ги последвате до централни места като Риалто и Л‘Академия, информира Би Би Си.

Вaранаси

Стотици пъти можете да тръгвате по мрачния лабиринт от улици във Варанаси и всеки път може да излизате на различно място. Открийте храмовете, магазините за сладкиши и търговците на коприна в задните улички на този индийски град.

Как да се намерите: Има безброй водачи на рикши, които с удоволствие ще ви откарат до хотела – на цена, която е по джоба на всеки.

Лондон

Повечето хора имат накъсано изживяване в Лондон, пътувайки само от едно място до друго. Те излизат от метрото, само за да видят желаното място, и след това отново скачат под земята.

Това е практично, но къде е романтиката? Опитайте се да се разходите и ще откриете големи площади, уединени църковни дворове и уникални бутици.

Как да се намерите: Просто потърсете добре познатия знак за метрото.

Токио

Със своето шеметно темпо и искрящ неон, този огромен град ще ви замае главата. Ако се оставите да се дезориентирате, можете да откриете една доста незпоната страна на Токио.

Как да се намерите: Токио също има отлична система за градски транспорт. Ако ви дойде в повече, просто се качете на следващия влак до квартирата си.

Истанбул

Ще откриете поне две хубави неща, когато се отдалечите от туристическия център на Истанбул. Първо, хотелите и пазарящите се търговци на килими изчезват и на тяхно място се появяват местни кафенета, паркове и къщи. Второ, от хълмоветв в града се откриват прекрасни гледки към Босфора.

Как да се намерите: Ако искате да се върнете в туристическите райони, спрете за малко и попитайте накъде е Султанахмет. Отпуснете уморените си от ходене мускули в една от най-хубавите обществени бани в града.

Канбера

Със своята система от кръгообразни пътища австралийската столица често хваща в капан туристите. Но има и по-добри начини да се изгубите тук. Излезте извън градския център – към храсталака. Още малко и ще видите предградия. Там тече истинският живот в града, там са и едни от най-добрите места за хранане.

Как да се намерите: Ползвайте GPS. Или ползвайте традиционния австралийски начин и питайте за посоката на някоя бензиностанция.