Топ три дестинации за соло почивка

Топ три дестинации за соло почивка

Без значение дали приятелите ви нямат финансова възможност да заминат на лятна ваканция с вас или просто предпочитате да изживеете сами своето пътешествение „Яж, моли се и обичай“ – соло почивките са едно от най-полезните преживявания в живота на един любител турист.

Ползите от самостоятелното пътуване са много – от свободата да се отдадете изцяло на своите прищевки, през възможностите за размисъл и себеоткриване, та чак до създаването на нови приятелства. Ето защо ви представяме топ три на дестинациите за соло ваканция според travelandleisure.com.

Исландия

Исландия е убежище за туристи, които обичат разходките на открито, пещерите, вулканите, ледниците и геотермалните минерални бани. Именно поради тази причина страната се нарежда сред най-горещите дестинации през последните години. Освен това, според глобалния индекс за мир тя е най-спокойната страна в света, което позволява на соло туристите да обикалят из нея без никакви притеснения.

Коста Рика

Коста Рика отдавна има репутацията на най-щастливата държава в света, което е напълно разбираемо, имайки предвид бистрата вода и възможността за рафтинг по река Ревентазон и разкошните дъждовни гори. В Националния парк Аренал пък можете да откриете изобилие от дейности на открито, с които да укротите приключенския си дух.

Нова Зеландия

Нова Зеландия е популярна дестинация за търсачите на силни усещания, който обичат да предприемат самостоятелни пътувания. Страната е рай за срещи с колеги пътешественици и обиколки до тропическите гори и водопадите на Милфорд Саунд.