Това са най-опасните страни за жени!

Това са най-опасните страни за жени!

Изглежда, че в съвременното цивилизовано общество жените отдавна се борят за равни права с мъжете, включително и за повече сигурност. Но планетата все още е разтърсена от феминистки протести, чиито цели не са се променили много през последните сто години.

Тяхната география включва развиващата се Азия, борещата се за излизане от бедността Африка и дори външно проспериращите Европа и САЩ.

Но има страни, в които е наистина опасно за жените не само да живеят, но и да отидат на почивка. Определено е важно да прочетете следващите редове, ако планирате ваканция в близкото бъдеще.

Индия е лидер в тъжния списък

Фондация Thomson Reuters наскоро класира най-неблагоприятните страни за жените. В проучването участват 550 експерти, които оценяват ситуацията с насилието и дискриминацията по света. Непочетното 1-во място е заето от Индия, където рисковете от сексуално насилие и робски труд са изключително високи.

Преди няколко години Индия беше 4-та, но упорито продължава да пренебрегва правата на жените. Там слабият пол често е жертва на изнасилване, тормоз, нападение, детски бракове, осакатяване и малко хора получават тежки присъди за деянията си.

Всяка година в Индия се правят 12 милиона аборта; само 10% от жените имат достъп до образование; почти половината от 3-те милиона проститутки в Индия са непълнолетни; През миналия век около 50 милиона момичета са изчезнали.

В списъкът следва Афганистан – място далеч от идилията. Според УНИЦЕФ 80% от афганистанските момичета се омъжват като непълнолетни, една от 11 жени ражда и умира, 91% от жените са подложени на физическо и сексуално насилие и 87% са неграмотни. След падането на талибанския режим има известен напредък, но динамиката все още е разочароваща.

Основната болка на Конго е сексуалното насилие, на което са подложени 48 жени всеки час (1152 на ден). В Сомалия цари беззаконие: около 1% от жените могат да разчитат на образование, 86% са недохранени, една от 14 умира по време на раждане и само 9% раждат при нормални условия.

В Пакистан има закони, но това само влошава положението: около 1000 жени годишно стават жертви на „убийства на честта“, а съпрузите, които убиват жените си за измяна или просто подозрение за това, най-често не биват наказвани.

90% от пакистанските жени страдат от ежедневно унижение, 17% имат образование, а ако имате късмета да си намерите работа, заплатата ще бъде с 80% по-ниска от тази на мъж на същата позиция.

Ситуацията е малко по-добра в останалите страни от списъка: Саудитска Арабия, Йемен и Нигерия. А най-неочакваната позиция в класацията е тази на САЩ, които заеха 10-то място. Вниманието към проблемите на американските жени беше привлечено от движението #MeToo, което хвърли светлина върху цяла поредица от тормоз и случаи на сексуално насилие, първо във филмовата индустрия, а след това и в други сфери на живота.

Къде е най-опасното място за почивка

Организацията Human Rights Watch състави специален рейтинг на несигурни страни за посещение на туристи. Оглавява се отново от Индия, но в топ 5 влизат още Бразилия, Мексико и световните курортни звезди Египет и Турция. Приходите от туризъм са важен компонент от техния БВП, но това не пречи на местните мъже да проявяват неуважение и дори агресия към гостите.

Престъпността е широко разпространена в Хондурас и най-примамливите мишени за крадците са пътнички, които се разхождат сами. Япония беше залята от вълна от развратни действия на обществени места: например в метрото мъжете си позволяваха такива неща, че жените трябваше да бъдат разпределени отделни вагони.

В Саудитска Арабия местните жени и чужденките нямат право да се появяват на публични места без мъжки ескорт. Освен това шериатската стража патрулира по улиците и налага „приличие“ в облеклото.

На тайландския остров Кох Тао бяха убити няколко момичета на почивка, а мексиканският щат Тихуана редовно се появява в криминални доклади. Кения е тероризирана от групата Ал-Шабаб, която отвлича туристи за откуп и ги продава като част от секта за сексуално робство.

Улиците на Колумбия се ограбват толкова често, че полицията просто си затваря очите за това. Джебчиите също са често срещани в Мароко, но жените са изправени пред други опасности и често се стига до насилие. Бахамските острови водят по брой сексуални престъпления сред всички карибски страни и в ОАЕ младите дами, които седят сами в кафене, возят се в такси или просто се разхождат, автоматично се бъркат с курви, готови на всичко.

Къде е уютно и безопасно?

След като прочетохте това, искате да се заключите вкъщи и никога повече да не излизате? Не си струва. В света има много приятни, гостоприемни страни, където пътниците и пътниците винаги са добре дошли. Рейтингът, разбира се, също е важен – съставен е от американската компания Unisys.

Първото място беше присъдено на Исландия, където можете да оставите вратите на къщите и колите си отключени без колебание. Догонват я Швеция и Норвегия – примери за скандинавско спокойствие и спокойствие.

Следват Швейцария , чиято правоохранителна система работи толкова добре, колкото и световноизвестният часовник, и Дания с минимален брой престъпления. Чехия , Австрия , Канада и Словения затварят класацията с приличен стандарт на живот и лоялност към чужденците.

Като цяло безопасността на почиващите е работа на самите почиващи. Готовността, бдителността и основните предпазни мерки ще помогнат за спасяването на живота, здравето и честта.