Теодора Духовникова: Чувството да кажеш истината дава опиянение

„Социалните мрежи носят измамното чувство, че ако аз посоча лошото, съм добър, ако посоча грозното, съм красив, ако посоча неморалното, съм много морален. Това не е сигурно, просто вътрешно чувство, което е като хубаво миришещ крем, но ние не изглеждаме, както си представяме“, заяви актрисата Теодора Духовникова в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Скоро ѝ предстои премиера с участието на Захари Бахаров и под режисурата на Явор Гърдев – „Това не го казвай“.

„Ние не осъзнаваме, че има много неща, които ни казват да не споменаваме, всеки един от нас се е обградил от „червени“ линии, ако някой ги настъпи, гърмят „гранати“, каза Духовникова.

Тя споделя, че все по-често се автоцензурира.

„Никъде не е записано, че артистите трябва да говорят по обществени теми, аз обаче често го правя, не се страхувам, но след това имах главоболия. Социалните мрежи усещам като гумена стая, където са раздадени чукове, с които блъскаме. Получава се словесен фитнес, където като попсуваш, или се покажеш по-разбиращ, ти олеква. Замеряме се с думи, а от тях могат да се случат неприятни неща. Чувството да кажеш истината дава опиянение, измамно чувство, че си по-благороден от другите.“, коментира актрисата.