Татяна Дончева: Сарафов бе избран бързо, за да изпреварят някого

„Ако ПП-ДБ не искат Борисов да контролира ВСС, трябва да организират избора за нов ВСС и да се постараят да си намерят 2/3 мнозинство“. Това каза в ефира на bTV Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“.

„Иван Гешев беше лошо подбран. Той обслужваше много скрупульозно и от сърце тези, които го назначиха. Делата „на трупчета“, които опита да съживи, не могат да му свършат работа, защото винаги остава да виси голямата въпросителна – защо сега?“, заяви още Дончева.

„Сега ще видите, че знаковите дела срещу едрите бизнесмени също ще завършат катастрофално, защото няма данни за престъпления“, посочи тя.

„Когато човек се занимава с политика той знае, че може да бъде преден“, каза тя във връзка, че същите хора, които го избраха за главен прокурор сега са го отстранили.

„Тези хора във ВСС бяха така попълвани, че ГЕРБ и Делян Пеевски да може да имат пълен контрол върху тях. Това са преториански гвардейци. Те бяха изкомандвани да направят обратното движени, защото Бойко Борисов и Пеевски предадоха Гешев“, подчерта Дончева.

Според нея проблемът на Сарафов и сегашния ВСС е репутацията.

„Това, което се опитват да спасяват е абсолютно излишно и напразно. Сарафов бе избран бързо, за да изпреварят някого. Хубаво е правосъдният министър да си направи сметката, за да бъде своевременно информиран при следващи подобни неща. Министърът на правосъдието бе изпързалян“, каза тя.