Татяна Дончева размаха голямата секира – ремонтира правилника на парламента

Татяна Дончева размаха голямата секира – ремонтира правилника на парламента

Лидерката на „Движение 21“, която стана зам.-шефка на Народното събрание от „Изправи се! Мутри вън!“ Татяна Дончева, започва ремонт на правилника на парламента от А до Я, а новината за това гръмна от включения й микрофон на президиума. От там се чу, че още в понеделник тя ще поиска поправка, с която личното обяснение на депутатите (което е вид процедура за осигуряване на допълнително време за разисквания – б.р.), да се ограничи само до веднъж на заседание.

Причината за това й намерение стана хаосът, на който сами се подложиха депутатите в днешния втори ден от новото им амплоа – веднъж заради липсата на дигиталната система за гласуване, намираща се в бившия Партиен дом и втори път заради липсата на всякакъв ред в залата.

Записът от думите на Дончева дойде от почивката на депутатите след скандала за това, че премиерът в оставка Бойко Борисов, не се е отзовал на искането да отиде в НС, за да представи националния план за възстановяване пред Брюксел.

А размяната на думи между Дончева и шефката на законодателния орган Ива Митева се чу ясно и бе копиран от пиара на ГЕРБ Никола Николов, който го предостави за широката публика с коментар: „Ето ги истинските лица на боркините с мутрите!“. Самата Митева явно е съгласна с намерението да се ремонтира коренно правилникът, защото признава пред Дончева: „‘Ма то е ад, бе!“.