Татяна Воложанина се класира за финала на топка в Ташкент

Татяна Воложанина се класира за финала на топка в Ташкент

Татяна Воложанина се класира за финала на топка на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан). Воложанина е 12-а във временното класиране за многобоя след първите два уреда със сбор от 46,230 точки.

Тя изигра силно съчетанието си с топка и получи шеста по сила оценка – 24, 075 точки, с което си осигури място на финала в неделя. На обръч българката бе оценена с 22,155 и остана извън финала.

Другата националка Ева Брезалиева е 27-а в многобоя със сбор от 41,000 точки. Тя допусна сериозна грешка на обръч и получи оценка 18,400, а на топка има 22,600. Брезалиева е абсолютен дебютант на Световна купа, Воложанина също на практика дебютира на турнир от такъв ранг.

Надпреварата в Узбекистан е изключително силна като в нея участват 50 гимнастички начело с руските звезди Дина и Арина Аверина. Арина води в многобоя със сбор от 54,350 точки, а втора е сестра й Дина със същия сбор. Третата позиция във временното класиране заема Анастасия Салос от Беларус с 51,100 точки.

Утре е надпреварата във вторите два уреда при жените – бухалки и лента, а в неделя са финалите на отделните уреди.

„Изключителен дебют на Таня Воложанина на Световна купа! Много класна и силна игра! Браво на малката ни/голяма Ева! Нищо за грешката! Първо състезание сред най-големите, само за 4 месеца при жените… Мобилизира се след грешката на обръч и изигра много добра топка с изключителни реакции на два пъти Горда съм с тези момичета. За оценките? Много скоро ще им дадат заслуженото съдиите! Много скоро! Толкова съм щастлива“, написа президентът на федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева във Фейсбук.