Таксиджийка пристана на ало измамници за 100 лв.

Шофьорка на такси в столицата се забърка с ало измамници, които взели на прицел възрастни пловдивчани. Тъй като се нуждаела от пари, тя станала муле и подпомогнала престъпниците.

Измамата станала преди четири години. На 10 септември 2016-а, жената се качила на таксито си и тръгнала на лов за клиенти в столицата. Изведнъж непознат мъж, който се движил пеша отстрани по пътя, в посока на движението й, й махнал с ръка, за да спре.

На таксиджийката ѝ светнали очите, тъй като го помислила за клиент. Странникът я попитал: „Искаш ли да спечелиш бързо 100 лв.?“.

Шофьорката се зачудила, но изкушена от бързата печалба го попитала: „Къде искаш да те закарам?“.

Непознатият й казал, че не искал да го кара където и да било и й обяснил, че тя трябвало да отиде до пловдивско село и да вземе сума пари, които щели да й бъдат предадени от възрастна жена.

Тя се съгласила, въпреки, че се досетила, че става въпрос за измама. Жертвата била инструктирана да предаде значителна сума пари – 1850 лв., които били за операция на дъщеря ѝ.

Таксиджийката си свършила работата и се прибрала доволна със столевка, но не след дълго телефонната измама била разкрита, а тя се сдобила с обвинение за съучастие.

Изманиците се измъкнали сухи, но шофьорката изгоряла, тъй като жертвата видяла лицето ѝ, след което я разпознала. Таксиджийката ще се изправи пред съда в Пловдив през следващата седмица.