С този целебен еликсир против настинки от проф. Ефтимов ще забравите за лекарствата

С този целебен еликсир против настинки от проф. Ефтимов ще забравите за лекарствата

Природата е наситена с най-различни билки и растения, които могат да ни помогнат да бъдем в добро здраве, без да даваме луди пари за лекарства и козметични продукти. Трикът е да знаем коя билка как точно да използваме, за да постигнем желаните резултати. Този целебен еликсир много добре прочиства кръвоносната система, белите дробове и черния дроб. Също така е отлична профилактика на настинки, предават от Zdrave.to.

Начин на приготвяне

Вземете шепа млади борови издънки (30-50 г) с дължина 2-3 см, по-добре е от крайните клони и ги залейте с 2 литра вода в емайлирана купа. Добавете 2 с.л. нарязани на ситно люспи от стар лук и 1 ч.л. ситно нарязан корен от женско биле. Варете на слаб огън 20 минути. След това добавете 2 с.л. нарязани на ситно и намачкани шипки и варете още половин минута. Изсипете в термос) и оставете да престои 10-12 часа, след това прецедете, поставете на котлона да кипне, охладете.

Пийте без ограничения, без правила. Лечебният еликсир на младостта ще ви помогне за прочистване на кръвоносните съдове, черния дроб и червата, премахване на токсините от тялото. Освен това редовната му употреба ще служи като отлична профилактика на настинки и инфекциозни заболявания.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Женско биле (Glycyrrhiza glabra), наричано още сладък корен или сладник, е вид растение от семейство Бобови (Fabaceae), разпространено в Южна Европа и Близкия изток. То е тревисто многогодишно растение, достигащо височина 1 m. Женското биле се отглежда главно в Южна Европа, заради неговите корени. От тях се извлича екстракт, съдържащ голямо количество глициризин, подсладител, повече от 50 пъти по-сладък от захарозата, който има и лечебни свойства. Използва се за подобряване на вкуса на различни медикаменти, както и в безалкохолни напитки и бонбони (напр. лакриц).