С ледоразбивач до Северния полюс, има и такива оферти

Да бъдеш на върха на планетата, да прекосиш Северния ледовит океан на един от най-мощните ядрени ледоразбивачи в света, да изследваш исторически забележителности на Земята на Франц Йосиф, да караш лодки „зодиаци“, да разглеждаш полярни мечки и моржове – малцина могат да се похвалят с такава палитра от впечатления. Станете един от малкото пътешественици до Северния полюс, придлагат организаторите.

Лодките ще ви отведат до скалисти брегове, обитавани от птичи колонии. А на архипелага Земята на Франц Йосиф, по-голямата част от който все още е малко проучена, ще видите местата на арктическите експедиции. Ако искате, потопете се в Северния ледовит океан или се издигнете над него с балон с горещ въздух.

Резервациите за експедиционни круизи започват 1,5 години преди заминаването. По правило само малък брой каюти остават в продажба шест месеца преди обиколката, а няколко месеца преди заминаването може изобщо да не се предлагат. Ако искате да стигнете до Северния полюс, препоръчваме да не отлагате решението за дълго време.

Пътуването започва в Мурманск, където трябва да стигнете сами. Маршрутът може да се промени в зависимост от времето и ледените условия.

Вашият круиз до Северния полюс ще се осъществи на ледоразбивача „50 лет Победы“, един от най-големите в света атомни ледоразбивачи. Той е в състояние да преодолее най-дебелия и силен лед, като същевременно е комфортен за пътниците.

На борда има ресторант, който може да побере всички пътници, два бара, библиотека, лекционна зала, музикална стая, фитнес зала, сауна и басейн с отопляема морска вода. Системата за сателитна телевизия работи.

Достъпът до навигационния мост с изглед към морето е отворен 24 часа в денонощието. Магазинът за подаръци е отворен всеки ден по време на круиза, а спедиционният офис работи през целия ден.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share