Съпругът на Юлия с потресаващи разкрития за трагичната нощ от катастрофата

Два месеца след смъртта на Юлия Ангелова убита на пътя до Созопол, виновникът все още не е открит. Припомняме, че на 26 юли, около 01 часа след полунощ, младата жена бе блъсната от лек автомобил, чийто водач бяга от местопроизшествието, а след това и от още една кола, шофьорът на второто МПС подаде сигнала на телефон 112.

Издирва се основният извършител, който е помел Юлия с висока скорост и е изчезнал от мястото. На този етап е ясно, че колата му е сив металик от неизвестен модел. Той е заснет от камерите на преброителните пунктове по пътя, но тъй като кадърът е направен по тъмно, е с изключително лошо качество и почти неразпознаваем.

„Искам страхливецът да каже в очите на детето ми защо отне майка му“, бесен е бившият й съпруг Цветелин Цеков, цитиран от колегите от „България днес“. „Единственото, което искам, е този, който е блъснал Юлия и избягал, да бъде разкрит, задържан и осъден. Нека този страхливец да се изправи пред нашата 9-годишна дъщеря и в очите да й каже защо й отне майка й“, казва Цеков, който е бивш полицай.

Свидетели на тежкото престъпление, причинило смъртта на красавицата Юлия, също няма освен разказа на таксиметров шофьор. Той бил нает от младата жена да я закара от Созопол до къмпинг „Арапя“, в който била отседнала. Таксиджията твърдял, че оставил клиентката на пътя, защото нямала достатъчно пари да плати за целия курс.

„Това не е вярно. Той казва, че апаратът му е показвал 22 лв., тя му е дала 20 лв. и я оставил. До мястото, което посочва, цената е 18 лв. 22 са до това място, на което Юлия е блъсната от избягалия шофьор. Разстоянието между двете точки е около 500 метра“, обяснява Цветелин Цеков.

Той допуска, че таксиджията крие някои факти около инцидента. Травмите по тялото на Юлия показват, че тя е слязла от задната дясна врата на колата и най-вероятно е тръгнала да пресича пътя зад таксито. В този момент е блъсната от колата на беглеца, предполага Цеков. Дали е станало точно така, ще трябва да установят разследващите.

„Към момента нямам никаква информация от колегите от Областната дирекция на МВР в Бургас и не зная какво става със случая“, казва Цветелин Цеков.

Като анализира известните му факти, почерненият мъж допуска, че най-вероятно таксиджията Пламен Милков, който е от близкото с. Равадиново, познава водача, блъснал Юлия, и го прикрива. Публично известно към момента е, че въпросният таксиджия няколко пъти е сменял версията си за случилото се във фаталната нощ.

„Може би трябва да се работи повече с този човек, дори да се изпрати на изследване с полиграф. Като криминален психолог мога да кажа, че първият шофьор, блъснал Юлия, е мъж, местен човек, със семейство, на средна възраст, най-вероятно е бил под въздействие на алкохол или наркотици.

Бягайки от местопрестъплението, той е осъзнавал какво върши. Бил е наясно с последиците, които ще има за него, ако остане. Извършителят не е жена. Те имат друга психика. Тя не би могла да запази самообладание. Би позвънила най-малко на мъжа си или на близък за помощ. В нея би проговорило майчинското чувство, би слязла да види какво е направила.

Невъзможно е шофьорът да не е усетил удара на човек около 70 кг при скорост над 80 км/ч. От такъв сблъсък остават сериозни поражения по колата – по бронята, по предницата, по капака. С тях не би могло да стигне далеч, без това да направи впечатление. Беглецът е местен, който познава района, може да се придвижи бързо на сравнително кратко разстояние и да скрие колата, без да бъде забелязан.

Със сигурност е разбрал какво е направил и е избягал като пълен страхливец, без да спре и да помогне на пострадалия човек, защото е искал да прикрие друго – алкохол или дрога. Възможно е да е някой, който по принцип си пие и си кара кола“, обяснява Цеков.

Цветелин и настоящата му съпруга се грижат за 9-годишната му дъщеря от брака с Юлия след нейната смърт. „И макар че е едва на 9 години, дъщеря ми се държи много зряло. С нея, разбира се, работи психолог. Дъщеря ми осъзнава какво се е случило. Иска убиецът да бъде намерен и да го пита защо така е постъпил с майка й“, казва той.

Беглецът от местопрестъплението не е унищожил автомобила си, а го е скрил в района, смята Цеков. Практиката му като полицай със 17 години стаж показва, че престъпниците постъпват по три начина с колите, които могат да ги уличат – палят ги, потапят ги във водоеми или ги скриват.

„В този случай е скрит. Не е разфасован, защото при това действие остават много елементи от автомобила, а освобождаването от тях крие риск от привличане на внимание. Изчаква се всичко да заглъхне и тогава извършителят ще се опита да се освободи от колата“, заключва още той.