Съпругата на майор Валентин Терзиев: Аз знам какво се е случило

Съпругата на майор Валентин Терзиев: Аз знам какво се е случило

Това, което не е наред, е кои причини са основни и кои последващи. Аз знам какво се е случило и почти всеки ден си го представям. Убедена съм, че не е загуба на пространствена ориентация.

Безопасният минимум е 2000 метра, а когато мишената е в обхват той се е намирал на 1800. Имам нужда от истината, има липса на поети отговорности. Това заяви в „Говори сега“ съпругата на майор Валентин Терзиев Димитрина Попова.

„Дали е бил достатъчно подготвен за участие в тази задача – никой не го коментира това нещо, можеше министърът на отбраната с това да започне. Подготовката на пилотите е малка, не се представят всички данни. Има документи, които трябва да бъдат проверени. Всички правила за безопасност са разрушени“, допълни Димитрина Попова.

По думите ѝ Валентин Терзиев е слязъл под безопасния минимум. „Някой ръководител умишлено го е насочил да продължи с изпълнението на задачата“, подчерта Димитрина Попова.

Според нея пари достатъчно за авиацията няма. „Тази смърт се използва политически от всички – темата се свежда да президента като главнокомандващ на армията, а предстоят президентски избори. Търсиха ни първите 3-4 дни. Пилоти не си дават живота за България всеки ден“, каза още Димитрина Попова.