Съдът окончателно: Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен

Съдът окончателно: Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен

Арестът на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова е незаконен. Това реши Административният съд в София, след като остави в сила решението на долната инстанция, според което заповедта за задържане на Арнаудова е постановена при съществени нарушения.

Решението идва след жалба на МВР срещу определението на Софийски районен съд, който в края на юли също обяви ареста за незаконен. МВР трябва да плати разноски в размер на 480 лева.

Припомняме, че на 17 март бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъде повдигнато обвинение.

Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков. Впоследствие те обжалваха пред съда полицейските заповеди, с които бяха задържани. Тази на Борисов беше отменена на две инстанции като незаконна. Досега заповедите за Арнаудова и Горанов също бяха отменени от районния съд, като решението за бившия министър отново се обжалва пред горестоящия съд.