Суеверията: Поличбите, които носят беди в дома ни

Суеверията водят началото си още от дълбока древност. Докато някои от тях са предвестници на нещо хубаво, други чертаят неприятност, проблеми и беди.

Обикновено хората са свикнали да фокусират вниманието си главно върху лошите неща. Често пъти именно този факт ни кара да живеем в страх от дадени събития, но и с право. Не всички можем да предвиждаме бъдещето, но можем да тълкуваме знаците на съдбата правилно.

Ако бутнете солницата, трябва да знаете, че разсипаната сол не е на добро. Тя вещае скандали с близките ви хора.

В древността солта е била изключително ценен продукт, който се е слагал на трапезата главно на празници. Освен това можели да си я позволят само богатите хора. Ако обикновен човек бутнел солта, бивал пребиван, тъй като тя струвала колкото теглото си в злато. Днес стойността ѝ далеч не е толкова висока, поличбата е останала и до наши дни. Съществува вярването, че счупването на огледалото се отразява цялостно на семейството. Причината за това е, че след като се счупи, то връща обратно цялата лоша енергия, която е насъбрало в себе си.

Ако огледалото се счупи на много малки парченца, тогава ви очаква бъдеще, изпълнено със здравословни проблеми, финансови загуби, липса на късмет и дори смърт на член от семейството. От незапомнени времена се знае, че човек трябва да се отнася към масата с огромно уважение, тъй като цялото семейство се събира да се храни на нея.

Именно на нея всички членове на семейството се събират и в болка, и в радост. Смята се, че ако седнете на маса, това води до самота, сериозни финансови затруднения, тежко заболяване и дори смърт. Що се отнася до професионалната сфера, това би довело до раздор и свади с колегите ви, както и загуба на работата.

Предците ни са вярвали, че прозорците са портали към друг свят. Именно поради тази причина те са ги закривали със завеси, за да предпазят любимите си хора от зли очи и мистични сили. Смятало се, че ако завесата падне, това е опит на злите сили да влязат в дома ви. Според поличбата паднала завеса води до скандали със съседите или близките.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share