„Стрипфлуенсърки” правят по 15 000 долара на месец

Това са най-вече млади момичета, които работят като стриптийзоьрки в нощните клубове из Щатите.

Една от тях е 24-годишната американка Тифани. Младата жена работи като стриптийзьорка и в момента има 163 000 последователи в канала си в You tube, както и 30 000 в Инстаграм. Тя е една от най-известните стрипфлуенсърки.

Дейността й се изразява в това да дава съвети на млади момичета как без проблем да се представят на прослушването си за стриптийзьорки, как най-лесно да научават танцувалните движения, с какви клиенти да внимават и как да поддържат перфектна хигиена на работното място.

„Не съм стъпвала в клуба още от началото на пандемията, а преди това правех по 3000 долара на седмица, зависи колко бях в настроение за работа”, споделя тя пред своите фенове в социалните мрежи. „Но сега чрез моите профили с лекота правя по 10 000 на месец, без да се налага да танцувам много”.

Друга подобна инфлуенсърка е Ямила от Сиатъл. Тя започва да се съблича преди пет години, когато е на 18, но сега почти се е отказала от танците, понеже има 139 000 последователи в Инстаграм, на които дава женски съвети за кастингите в стрип-клубове и уроци по танци на пилон.

Нейният профил в социалната мрежа е спонсориран от модни компании, чиито продукти тя представя на феновете си. Ямила добавя, че преди от танцуване е печелила по 2000-3000 долара на месец, а сега вече с лекота взема около 15 000 месечно”.