Стрелецът в пловдивската клиника крещял: Махайте се, ще ви убия!

Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 58-годишнния бисер Хънтев за стрелба, побой и закани с убийство в Медицински център „Тримонциум“ в града, съобщиха от държавното обвивение. На 31 януари 2020 г. мъжът се заканил с убийство на 53-годишна жена, както и на двама полицейски служители от Четвърто РУ – Пловдив при изпълнение на службата им, потвърдиха от прокуратурата.

С нападението си, извършено по хулигански подбуди, Бисер е причинил на 53-годишната пострадала жена лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на главата, сътресение на мозъка лека степен, порезна рана на лявото бедро, довели до разстройство на здравето.

Обвиняемият Хънтев бил женен за пострадалата 53-годишна жена. Тя работела на регистратура в Медицинския център, като се грижела за семейството си. Обвиняемият не бил трудово зает и я упреквал за неуспехите си. През 2019 г. жената напуснала семейното жилище. Това не харесало на Бисер, който започнал да я следи, заплашва и настоявал да се прибере в дома им. Жената отказвала.

На 31 януари 2020 г., обвиняемият си закупил два пистолета – въздушен и газов, както и кутия със стоманени сачми от оръжеен магазин. Той носел в себе си и два ножа. Към 11,30 часа отишъл в Медицинския център, където жена му била на работа на регистратурата. В коридора имало пациенти.

Бисер се насочил към работното място на съпругата си и извикал към чакащите пред лекарските кабинети: „Моля, напуснете сградата. Тази тук ми беше жена, но някой й каза да ме остави и тя го направи“. Хората първоначално не разбрали какво се случва, но мъжът им показал пистолета, като предупредил, че е истински и стрелял два пъти във въздуха. Пациентите излезли навън, а медицинските лица били в кабинетите.

Обвиняемият останал сам на регистратурата със съпругата си. Жената се опитала да избяга и да се скрие, но той я настигнал и започнал да крещи: „Долу на земята“. Бисер я ударил два пъти по главата с приклада на пистолета, като от нараненото място потекло кръв. Пострадалата паднала на земята. Хънтев извадил нож и пробол жената в лявото бедро, пише „Марица“.

През това време бил подаден сигнал в полицията. В Медицинския център пристигнали двама служители на Четвърто РУ – Пловдив. Полицаите влезли вътре и извикали: „Полиция“. Нападателят се намирал в единия край на коридора с пострадалата, но щом ги чул, извикал: „Ще ви убия, махайте се“.

Когато полицаите се приближили към него, той стрелял към тях с пистолет, но те се прикрили и не ги улучил. Бисер продължавал да заплашва полицаите и се заканвал на жена си с думите: „Омръзна ми, ще те убия“.

Служителите на МВР се опитали да го убедят да остави оръжието, но той отказал. Приближил се към регистратурата, като с едната ръка дърпал жената, а в другата държал пистолет, насочен към полицаите. Изведнъж оставил оръжието, извадил отново нож и го вдигнал над пострадалата. В този момент двамата полицаи успели да го задържат, въпреки съпротивата му и да окажат първа помощ на пострадалата жена. Тя е била настанена за лечение в болница с наранявания по главата и левия крак.

По делото са разпитани свидетели, изготвени множество експертизи, от чиито заключения е установено, че Бисер Хънтев е разбирал свойството и значението на това, което върши и е могъл да ръководи постъпките си. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share