Стоянович като Клоп: Искам рокендрол, но ме помислиха за луд, че поемам „Левски“

Стоянович като Клоп: Искам рокендрол, но ме помислиха за луд, че поемам „Левски“

Новият наставник на Левски Славиша Стоянович говори пред медиите при представянето му на „Герена“. Той призна, че идва при „сините“ в много тежък период, но се надява да довърши работата си, която беше прекъсната в началото на 2019 г. Договорът на Стоянович със столичния клуб е за две години.

„Имах договорка с клуба да не говоря с медиите, докато не стане всичко официално. Извинявам се на журналистите. Щастлив съм, че съм тук. Знам, че е много тежък периодът. Много хора ми се обадиха да ми кажат да не съм луд да поема Левски сега – няма пари, няма нищо. Но има неща по-големи от парите. Да обичаш Левски, да обичаш феновете. Лесно взех решението, надявам се да имаме уважение един към друг, да изведем Левски на правилния път и да се вдигнем на по-горна позиция.

Не е време сега за тежки думи, трудно е, фланелката на Левски тежи. Има притеснение, нормално е, но трябва да се трудим. Гледам на това като голям шанс да свърша работата ми, която не успях в моя първи мандат. Много трудна е ситуацията с коронавируса, процесите са трудни. При най-добрия сценарий се събираме на 19 ноември с играчите, които са с националния отбор. След това идва мачът с ЦСКА. Всеки ден трябва да работим крачка по крачка, да видим кои са здрави. Не знам дали ще има мач с ЦСКА и какво ще става. Рано е да говорим.

До момента анализирах всичко на компютър, едно е обаче на екрана, друго е на терена. Има много нови играчи, ще изчакам да ги видя всички в игрова обстановка. Със сигурност отборът трябва да бъде по-компактен. Трябва да имаме повече енергия, повече агресия. Не е лесно да се носи фланелката на Левски, както вече казах. Ситуацията навсякъде във футбола е тежка сега.

Трудно ми е, че тези 14 дни няма да мога да работя пълноценно с футболистите. Искам да съм максимално концентриран върху работата ми. Договорът ми с Левски е за две години, чакам да дойде моят асистент от Любляна през декември. Няма гаранция, че оставам две години в Левски – може повече, но може и по-малко, това е нормално. Зависи от целите на клуба и от резултатите.

Сега трябва да сме спокойни, консолидирани, не е моментът за големи думи, ще мислим за другия сезон, това е животът, трябва да се концентрираме. В петък няма да кажа нещо ново на играчите, ще изчакам да се върнат тези от националния отбор. Нормално, ще ги запозная с правилата, философията ми. Стилът ми е „рокендрол“, няма промяна. Искам „дисциплиниран рокендрол“ на терена. Ако трябва да съм честен, искам повече от всички. Всеки мач футболистите на Левски трябва да дават 100% от възможностите си. Всички трябва да дават повече“, каза новият наставник на „сините“.