Стойчо Стойчев: Малките партии ще дадат цвета на следващия парламент

Няма да има проблем с предизборната кампания по време на пандемия, защото тя се води виртуално, заяви политологът доц. Стойчо Стойчев. Той обясни, че водеща роля в предстоящите избори ще имат социалните медии.

„През последната година много по-активни са извънпарламентарните партии, които разполагат с ограничени бюджети за медийно присъствие и постигат много повече резултати, използвайки социалните медии и то безплатно.

От една страна социалните мрежи предоставят директна връзка между политиците и гражданите, дават възможност на всеки един да участва и се улеснява диалога или по-скоро сблъсъка между ултраси и агитки на различни партии. Очаква се в социалните мрежи да ври и кипи по примера не само на САЩ, а на целия свят“, каза той.

Според доц. Стойчо Стойчев големите политически сили вече са започнали кампании, които да ги поставят постоянно в полето на медийното внимание. Политологът каза още, че партиите разглеждат датата на избори като допълнителен шанс да спечелят гласове.

Той посочи, че ситуацията до изборите може да се развие в няколко различни варианта. Към днешна дата разликата между първия и втория е минимална, така че нищо не може да се прогнозира с точност. Малките партии пък имат шанса да определят как ще изглежда следващият парламент, допълни политологът.

Той обърна внимание, че фокусът по време на консултациите, които проведе президентът, трябваше да е върху безопасността на гласуване през април. Това са все неща, които могат да кажат епидемиолозите, а не политиците, коментира още доц. Стойчев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share