Стефан Янев: Нека първо да осигурим хляба, пък после зрелищата

Стефан Янев: Нека първо да осигурим хляба, пък после зрелищата

Безотговорно е да обясняваме на българските граждани защо не можем да се разберем между партиите. Направата на кабинет е важен жест към всички българи, независимо дали са гласували или не. Сега не е моментът да правим калкулации за бюджета. Това заяви в ефира на „Лице в лице“ по bTV председателят на „Български възход“ Стефан Янев.

На въпрос за третия мандат Янев отговори, че са готови да го вземат и да разговарят с всички парламентарно представени партии, започвайки с „Демократична България“.

Трябва да осигурим хляба, за зрелищата има време. Нека да направим мнозинство и правителство, пък зрелищата ще дойдат след това, коментира лидерът на „Български възход“.

За връщането на хартиената бюлетина Стефан Янев бе категоричен, че от формацията ще гласуват против. Той настоя не само да остане машинното гласуване, но и да се разшири в посока електронно гласуване, тъй като „живеем в 21-ви век“.

По темата с предоставянето на оръжие за Украйна Янев отбеляза, че принципно е съгласен страната ни да окаже военна помощ на Киев, но след обстоен разговор по темата и при положение че оръжията, които предоставим на Украйна, бъдат заменени с нови и по-модерни от съюзниците ни.

Относно притесненията на президента и на БСП, че давайки оръжие на Украйна ставаме част от войната, Стефан Янев напомни, че Русия вече ни обяви за неприятелска държава и едностранно ни спря газа.

Въпросът е не дали сме неприятелска държава, а какво ще правим оттук-нататък за себе си, за българската държава и за българския бизнес, посочи в заключение лидерът на „Български възход“.