Станислав Анастасов: Няма натиск! Това са „Радините вълнения“ на Кирил Петков

Станислав Анастасов: Няма натиск! Това са „Радините вълнения“ на Кирил Петков

Абсурдно е твърдението за оказан натиск върху ДПС. Това заяви депутатът от ДПС Станислав Анастасов пред bTV.

Според него не е много смилено да коментира Радослав Василев, като ДПС заявили последно онези комисии, които не били заявени от никого. Демонстрира се в момента едно разбиране от бившия премиер Кирил Петков за политиката, която тежко се битовизира, посочи Анастасов.

ДПС има добри експерти за всички комисии в Народното събрание, но конкретно Комисията по спорта първоначално не била заявена от никого, подчерта депутатът от партията на Мустафа Карадайъ.

По думите му всички комисии са важни, но въпросът е депутатите да видят какво правят дългосрочно. ДПС гледат да отстъпват, за да може да върви напред Народното събрание. За да има бюджет, защото това, което имаме е трагично, трябва да има яснота какви политики ще се водят и какво правителство ще има, изтъкна Анастасов.

ДПС ще поддържат добрия тон и ще отстъпват там, където е необходимо, за да може да върви диалогът между всички. ДПС ще подкрепи всеки един мандат, който си поставя за цел дневният ред на хората. Доколкото се занимаваме с „Радини вълнения“ и Кирил Петков, ДПС не виждат какво могат да подкрепят като мандати за съставяне на правителство.