Стана ясно колко пари прибира „Левски“ от трансфера на Уелтън

Левски обяви вчера още един трансфер, който влезе в историята на клуба. Уелтън се нареди на второ място след Георги Иванов при изходящите сделки от „Герена“ за всички времена с 3 млн. евро, които ще плати Гамба Осака за него, пише „Мач Телеграф“.

До този развой си стигна, след като крилото настоя да бъде продадено на момента. При отказ „сините“ щяха да останат с празни ръце, защото Уелтън от лятото е свободен да се продаде сам.

Договорът му с родния гранд бе до края на годината. И със сигурност бразилецът нямаше да си стисне ръцете с шефовете на тима за удължаване.

Просто в момента на „Герена“ не могат да отговорят заплатите, с които Уелтън е изкушаван от кандидатите за подписа му. От тях най-настоятелни се оказаха от Гамба Осака.

Японците имат нужда от крила и Уелтън е хванал окото им. И така за пръв път от сезон 2008/09 дадоха над 2 млн. евро за футболист. Тогава бе и най-скъпата им покупка Рони. И пак иде реч за бразилец.

Така в един и същи ден Уелтън стана номер 2 и двете клубни истории. Иначе сделката е и сред най-солидните, които са направени през тази зима в японската Джей лига.