Стамен Белчев: Имаме възможности и сили да отстраним „Базел“

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев е оптимист преди важната среща с „Базел“ за влизане в групите на Лига Европа. „Червените“ гостуват утре на швейцарците в плейофите на турнира. Както е известно, мачът се играе без публика, което изравнява още повече шансовете, според специалиста.

„Утре е мачът, който чакаме от доста време. Шансовете, когато се играе в един мач, са големи за нашия отбор. Не искам да ги определям в проценти. „Базел“ може да се води фаворит, но ние имаме нашите възможности и сили, за да ги отстраним.

Добро е състоянието на футболистите, които играха в последния мач. Иван Турицов със сигурност пропуска двубоя. Петър Занев ще пътува с нас, но най-вероятно ще отпадне от групата. „Базел“ е един много добър и солиден противник, който със сигурност не трябва да се заблуждаваме, че е слаб, както пише някъде. Когато няма публика, шансовете са изравнени“, коментира Белчев на летището.

Младият капитан на ЦСКА Валентин Антов демонстрира спокойствие преди гостуването на „Базел“ в Швейцария. Бранителят заяви, че „червените“ са разучили своя противник и имат ясна идея как да се противопоставят, за да може да зарадват феновете си с влизане в групите на турнира.

„Те са много сериозен отбор, както всички знаем. Разучили сме ги, направили сме им анализ. Научили сме им добрите страни, знаем и нашите и ще гледаме да ги използваме. Дай Боже да се върнем шампиони и да влезем в групите на Лига Европа. Трябва да сме много дисциплинирани. Това е един много утвърден отбор в Европа. Затова не трябва да допускаме елементарни грешки и да запазим вратата ни суха, а също така и да вкараме гол, за да спечелим мача.

Емоцията е голяма, както и очакванията. Ще дадем всичко от себе си, целият отбор ще се раздаде и да се надяваме, че ще зарадваме феновете и ще се върнем успешно.

Когато допускаш голове е явно, че имаш проблем. Надявам се, че ще ги поправим тези грешки и да запазим суха мрежата ни. Когато не допуснеш гол, има много малки шансове да загубиш. Един или два мача? Такова е положението в момента. Тогава щяхме да имаме предимството да играем вкъщи. Сега гледаме да дадем всичко от себе си и да продължим напред.

Основни притеснения не знам. „Базел“ е сериозен отбор, с класни футболисти, които винаги играят Шампионска лига или Лига Европа през последните години. Подготвени сме и се надявам, че ще успеем. Всеки мач е различен. Както можеш да допуснеш гол в първата, така и в последната минута. Показахме, че можем да играем добре от началото на мачовете. Нещо, с което имахме проблем в началото на сезона.

Гледаме да подобряваме нашето ниво и да показваме по-добра игра, а защо да не вкараме и ние ранен гол“, сподели Антов.