Сръбска майка с бебе водела наркобанда в Испания

Испанската полиция е задържала миналата седмица в Барселона 37-годишна жена от сръбски произход, която е заподозряна, че ръководи международна наркобанда, съобщава сръбският в. „Политика“.

Според испанските медии заедно с нея в ареста се оказало нейното родено неотдавна бебе, както и 31 членове на престъпната група, повечето от които били сърби.

Арестите били предприети в градовете Барселона и Тарагона след разкриване на 12 лаборатории за отглеждане на марихуана, а арестуваните дилъри имали фалшиви хърватски и словенски паспорти.

Полицията съобщи, че освен сърбите са разследвани и петима граждани на Хърватия, Босна и Херцеговина, Великобритания и Испания. При обиските са намерени 12 600 стръка канабис, 190 кг изсушена марихуана, 50 000 евро в брой. Испанските власти предполагат, че наркотикът е бил предназначен за Сърбия и други страни от бивша Югославия.

Полицията подчерта, че това е най-голямата и най-активна престъпна група за търговия с марихуана, разбита през тази година. Според разследването сръбкинята ходела на проверка в лабораториите и на срещи с дилъри винаги с бебето си, което още кърми.

Някои о т арестуваните сърби са издирвани и в родината си заради различни престъпления.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share