Спрете кафето и захарта, за да видите тези огромни промени в тялото

Кофеинът и захарта са сред основните виновници за високото кръвно, затлъстяването, проблемите със сърцето и какво ли още не. Много хора се опитват да се борят със зависимостта си към двете любими вкуса от ежедневието ни, но рядко успяват. Ето какво ще стане с тялото ни, ако спрем да пием кафе и да приемаме захар.

1. Ако спрем кафето:

– Когато спрем кафето рязко и кофеинът започне да отсъства от нашето ежедневно меню, се получават силни главоболия. Ако обаче имаме търпение и изчакаме 1-2 седмици тялото ни да привикне към липсата на кофеин, главоболието ще изчезне бързо. Ако искате да се разсъните сутрин без кафе – можете да опитате с чаша вода с лимон или прясно изцеден плодов сок с джинджифил в него.

– Спирането на кафето има още една добра полза и то директно за външния ви вид като значително избели зъбите ви и да ви даде по-красива усмивка. Кафето прави зъбите по-жълти и разваля емайла им. Ще забележите разлика още след 5-6 дни и се сдобиете с по-искрящо бяла усмивка.

– Ще намалите значително киселините, ако страдате от такива. Сутрешната доза кафе на гладно може да предизвика сериозни кисели и никога да не сте се замисляли откъде идват те. Ако все пак не можете да се откажете от любимата сутрешна напитка – винаги я приемайте на пълен стомах и никога гладни.

2. Ако спрем захарта:

– Ще си кажете „чао“ с акнето, което ви тормози от толкова много години. Много хора не знаят, че захарта може да увеличи значително проблемите с кожата си като я възпали остави следи от акне по нея. Експериментирайте и ще откриете разликата!

– Сърцето ви ще се почувства по-добре, защото захарта повишава нивата на инсулин, а те от своя страна вдигат кръвното налягане и пулса. Ако спрете захарта, ще намалите лошия холестерол с 10%, а триглицеридите с над 20%.

– Ще се сдобиете с тънка талия, за която не сте си и мечтали. Спирането на захарта моментално се отразява върху килограмите ни и за месец е възможно да свалите 3-4 килограма, само защото не консумирате захар.

– Ще имате много повече енергия и сънливостта ви ще намалее. Знаем, че сте чували как захарта дава енергия, но тя е изключително за кратко и след това се чувствате дори по-изморени, отколкото сте били. Ще се изумите колко повече енергия може да имате, ако хапвате плодове или ядки, отколкото ако си вземете парченце шоколад.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share