Спецакция в София, десетки задържани за лихварство

Под ръководството на Специализираната прокуратура в София се извършват действия по разследване на престъпна група за рекет, имотни измами и наркотици, съобщиха от прокуратурата.

Под ръководството на Специализираната прокуратура служители на ГДБОП извършват на територията на София действия по разследването на организирана престъпна група, създадена с цел рекет, имотни измами, разпространение на наркотици.

Провеждат се претърсвания на повече 20 адреса в различни столични квартали, както и лични обиски на лица. Разпитват се свидетели.

До настоящия момент са задържани 14 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Иззети са 3 автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства.

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори ще преценят на кои от лицата да бъдат повдигнати обвинения и на кои от тях да бъдат определени мерки за неотклонение.

По информация на БНТ е започнала операция срещу организирана престъпна група за лихварство и изнудвания в кварталите „Абдовица“, „Христо Ботев“, „Враждебна“ и „Левски“.

Има задържани. Извършват се претърсвания в луксозни имоти в квартали с компактно ромско население.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share