Социолог: Премиерът ще тръгне на тур из страната да раздава пари

Този път на Борисов няма да му е леко, сгъстяват се облаците откъм Европа. Това коментира в интервю за „Фокус“ социологът Първан Симеонов.

,,Вярно е, Борисов има и западна подкрепа, и руска подкрепа, но западната не изглежда вече толкова безпроблемна. Премиерът влиза в игра на честта, която е трудна за него, защото докато пази честта си, губи възможности за бъдещето.

Той разчита, че протестът ще се омаломощи и партизира, което малко по-малко се случва. След това се очаква премиерът да тръгне на тур из страната и да раздава пари. Облаците откъм Европа се сгъстяват и западната подкрепа вече не е толкова безпроблемна, а грешките дебнат от всякъде“, коментира още Първан Симеонов.

Може би този път на Борисов няма да му е толкова леко. Виждате, че грешките дебнат от всякъде. Например при нов голям протест и сериозно полицейско насилие позициите на премиера ще се разклатят. Другият вариант е поредна реторична грешка на някой функционер на ГЕРБ, увлечен в това да стегне собственият си електорат и забравяйки, че го слуша цяла България. Грешките дебнат от всякъде. Няма да му е леко, коментира социологът.

,,Протестът направи така, че подобен стил на управление като настоящия да не се повтори. Обществото ни е надраснало този стил, а президентът се явява водач на синхронизацията, която се наблюдава между сините и червените партии“, допълни още той.