София Вергара е най-високоплатената актриса в света

София Вергара е най-високоплатената актриса в света

Американското списание Forbes изготви нова класация на най-скъпоплатените актриси в света.

На първо място в рейтинга грее колумбийско-американската звезда от сериала Modern Family („Модерно семейство“) София Вергара, която за 2020 г. е заработила 43 милиона долара. Красавицата освен актриса е и модел.

На второ място е актрисата, режисьор и продуцент Анджелина Джоли. Тя е от малкото в списъка на изданието, които са спечелили своите пари не от стрийминг платформи, а от традиционни покази в кинотеатрите. Приходите й се оценяват на 35,5 милиона долара.

Топ 3 допълва израелската актриса и модел Гал Гадот с доход 31,5 милиона. Голяма част от тях идва от хонорара й за главната роля във филма „Жената чудо: 1984“.

В десетката на най-добре платените актриси в света за актуалния период са Мелиса Макарти (25 милиона), Мерил Стрийп (24 милиона), Емили Блънт (22,5 милиона), Никол Кидман (22 милиона), Елън Помпео (19 милиона), Елизабет Мос (16 милиона) и тъмнокожата Вайола Дейвис (15,5 милиона).

Изданието отбелязва, че като цяло актрисите са изкарали с 20% по-малко, отколкото миналата година. С изключение на Джоли и Емили Блънт, голяма част от доходите на останалите идва от стрийминг платформи и телевизии.

Миналата година списъка на отличничките, почелещи най-добре, беше оглавен от Скарлет Йохансон.