Софиянски и съпругата му с COVID-19: Няма да мрем скоро!

Бившият кмет на София Стефан Софиянски и съпругата му са с положителен тест за COVID-19. Двамата са се карантинирали във вилата си в добричкото село Поручик Чунчево. „Добре сме, не сме в тежко състояние. Няма да мрем скоро“, каза Софиянски пред 24 часа. Той опроверга появилите се новини от последните часове, че е в много тежко състояние и не желае да постъпи в болница.

Заразата при него преминава без температура, само със суха кашлица и загуба на апетит, но все пак се лекува с антибиотик, който му е изписан. „Нямам температура, но минава с много кашлица. По принцип не пия антибиотици, но слушам какво ми изписват“, обяснява 69-годишният бивш столичен кмет и отрича да го лекуват лекари от ВМА. „Някой си импровизира“, казва той за писанията за неговото здравословно състояние.

Карантината му изтича на 8 декември, а откъде се е заразил няма никакви подозрения. „През повечето време бяхме в Чунчево, доста добре изолирани. Може би от моите пътувания в София по работа. Не е толкова от моите контакти, защото хората, с които съм контактувал, слава богу, са си добре. Някъде сигурно по бензиностанции или нещо такова“, предполага той.

Оценява мерките срещу заразата като непоследователни, но отбелязва, че най-важната мярка е дисциплината на всеки. „Бих казал на хората да внимават. Да бъдат предпазливи. Болестта е неприятна“, добавя Софиянски.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share