Сотир Цацаров: Петков да не се кичи с оставката ми

Бившият главен прокурор Сотир Цацаров проговори след емоционалния пост на Кирил Петков вчера.

“Сотир Цацаров вече не е председател на КПКОНПИ. Иван Гешев вече не е главен прокурор. Единият ме съди лично, другият ми иска имунитета след 2 години затворено производство. Важното е, че промяната продължава.”

Тези думи написа във фейсбук Кирил Петков, след като президентът Румен Радев подписа в четвъртък указа за отстраняване на настоящия обвинител номер 1.

След коментара на бившия министър-председател, Иван Гешев също използва социалните мрежи, за да предупреди, че “битката му за справедливост е битка на целия български народ” и той ще я продължи.

“Оставката ми като председател на КПКОНПИ е резултат на лично решение, свързано с личния ми живот. Приносът на г-н Петков за тази оставка е нулев. Допускът ми до класифицирана информация, за чието отнемане той съобщи в национален ефир преди дори да ми бъде връчен, бе възстановен от ДКСИ (Държавна комисия по сигурността на информацията) след извършена проверка“.

Това каза Сотир Цацаров, помолен от “24 часа” да даде своя позиция за изявлението на лидера на “Продължаваме Промяната”.

Днес Цацаров е прокурор във Върховна касационна прокуратура и е завеждащ отдел „Нормативен анализ“, който подготвя становища по законопроекти и конституционни дела.

Бившият главен прокурор от 2012 до 2019 година Сотир Цацаров продължи коментара си по адрес на лидера на “Продължаваме Промяната” по следния начин:

“А иначе… Кирил Петков вече не е министър-председател. Кирил Петков се коалира с Бойко Борисов.

Важното е, че Промяната, която Кирил Петков обеща на целия ни народ, продължава”.