Собственичка на къща за гости: Отказват резервации в последния момент

В туристическия бранш никой не се хвали с много резервации нито в курортите, нито в селата. „Пазарът в момента е крайно несигурен, резервират, после отменят, че някой се разболял или е в карантина и се разпаднала компанията“, казва Весела Хаджиева.

От две години тя има 4 стаи в къща за гости „Веселата къща“ в чепеларското село Зорница. Хората вече търсели и за по една вечер да наемат къща в някое от селата, а преди резервирали за цял уикенд.

„Има повече търсене за Нова година. Търсят по-малки къщички, където да се съберат най-близките. Сега резервират в последната минута, защото са много несигурни и предпазливи, пазарът е много нестабилен. Много ги е страх хората, а и нямат пари. При нас не идват богатите, идват средна класа хора и почитателите на селския туризъм“, казва Хаджиева.

В къщите за гости цените на нощувка на човек варират между 20 и 25 лв. „При нас в Родопите според мен е най-евтино, като гледам цените в Еленския Балкан, Троян и на други места. А ние имаме най-много разходи заради суровия климат и дългия отоплителен сезон“, заявява Хаджиева.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share