Собствениците на фитнеси в бойна готовност да отворят

Собствениците на фитнеси в бойна готовност да отворят

Собствениците на фитнес зали са в абсолютна готовност да ги отворят за посетители още днес, но търпеливо ще изчакат решението на правителството.

Управителката на един от тях Дора Цокева сподели, че всички мерки за дистанция и дезинфекция са взети още в края на миналата година, преди да бъдат затворени изцяло.

Малкото останали работещи служители във фитнес залите като касиерката Йовка Димова например, също с нетърпение очаква обектът да заработи на пълни обороти.

„От почти два месеца идват клиенти питат ни кога ще отворим, слушат новини и чакат. Но за сега е отворено само магазинчето към фитнес залата. И няма треньори, няма посетители. Трудно ни е, много трудно“.

Някои от собствениците на фитнес зали, обаче са успели да кандидатстват и спечелят финансова помощ по различни национални и европейски програми и по този начин да задържат своите дългогодишни служители. Сред тях е Валентин Драгнев.

По думите му, обаче до сега на работниците му се полага само сумата от 24 лева за единствения работен ден през миналата година – 27 декември. Тя се отпуска за служители, излезли в принудителен неплатен отпуск.

Сред собствениците на фитнес зали върви слух, че евентуалното отваряне на обектите им ще бъде на 4 ти февруари 2021ва година. Определят го като нелогично, защото деня се пада в четвъртък, а би могло да е първи февруари, понеделник.

Днес се очаква Решението на правителството дали залите за спорт ще отворят отново врати след 31 ви януари. Припомням , че вече втори месец над 60 хиляди наети в бранша хора стоят без работа, заради забрана да функционират по време на извънредната епидемична обстановка. Преди ден от бранша настояха с писмо до Правителството „необоснованото“ по думите им ограничение да бъде отменено днес.

Интервюираните управители на фитнес зали приемат с притеснение информацията, че в България върлуват и нови щамове на коронавируса. Защото по думите им това е сигнал за предстоящи нови рестрикции в бранша.