Смешници! Глобиха умствено изостанал бездомник с 600 лева, бил без маска

Смешници! Глобиха умствено изостанал бездомник с 600 лева, бил без маска

Това е прекалено! Бездомник в Бургас е бил глобен с 600 лева, затова че не е носил маска и е седял на пейка по време на извънредното положение през пролетта.

Два акта от по 300 лева са издадени на бездомника Данчо през април. Той е бил санкциониран, че седи на пейка, когато това бе забранено и че е без маска. „Наказателните постановления са му връчени преди дни, пред нашия офис“, поясни пред БНР Асена Матеева от благотворителната организация „Каритас“:

„Става въпрос за един и същи момент, в който той е бил без маска и е седял на пейка. Човекът е с умствена изостаналост, той е и с ТЕЛК, има и епилепсия. Той получава някаква пенсия, но тя стига само да си покрие лекарствата, защото, когато не ги пие, припада по улиците. Той е изключителен добряк, спазва правилата изцяло.

Ако му бъде казано „Сложи си маската“, както се случва, когато идва в нашия офис и му казваме „Данчо, сложи си маската, ако обичаш“, винаги я слага“, разказа Матеева.

От „Каритас“ призоваха за юридическа помощ, актовете да бъдат обжалвани. Бургаски адвокат вече изрази желание да съдейства на глобения Данаил Костов.